Tornar

FOTOLINERES: PLACES D'APARCAMENT DE VEHICLES ELÈCTRICS AMB ENERGIA SOLAR

adgrant adgrant  •  05-04-2018  •  Tot Palma  • 

Fotolinera de Rubí (Catalunya)
Fotolinera de Rubí (Catalunya)

Codi: 246

Proposam que s’instal·lin fotolineres a Palma. Consisteixen en una pèrgola amb plaques solars fotovoltaiques que generen electricitat d’origen renovable amb la qual es carreguen els vehicles elèctrics que hi estan estacionats davall. Les fotolineres s'instal·laran en espais públics actualment destinats a l’aparcament de vehicles (carrers, places, zones d’estacionament, etc.) amb bona orientació solar. Mentre no hi hagi vehicles carregant, l’electricitat generada s’injectarà a la xarxa elèctrica.

El Pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS) de Palma té entre els seus objectius el desenvolupament del cotxe elèctric pels seus beneficis ambientals. Per a fer-ho efectiu, s'han de posar en pràctica mesures que en facilitin la implantació, com és el cas de la disponibilitat de places d'aparcament exclusives i de punts de càrrega.

El vehicle elèctric permet assolir una important millora de la sosteniblitat si el subministrament es realitza a partir d’energia renovable. A Palma, disposam de moltes hores de sol, però actualment estan desaprofitades per la manca d'instal·lacions solars, incloent-hi les zones d’aparcaments públics.

La instal·lació de fotolineres permet visibilitzar –i sensibilitzar-hi– la importància de l’energia renovable i permet apropar l’origen de l’energia al seu ús, evitant pèrdues a les xarxes de distribució elèctrica. A més, representa un estalvi econòmic. Altres pobles i ciutats ja han instal·lat fotolineres.

Proposta en nom de: Ecotxe Cooperativa


Cal iniciar la sessió o registra't per deixar un comentari.
No heu definit fites