Ajuntament de Palma

Rainbow colors
Tornar

CREACIÓ D'UN OBSERVATORI DE GENTRIFICACIÓ

Tu Fas Palma Tu Fas Palma  •  06-04-2018  •  Per districtes

Codi proposada d'inversió: 257

Les entitats AV La Calatrava, AV La Calatrava-Monti-sion-Santa Clara, AV El Puig de Sant Pere, AV El Banc de l'Oli, l'AV Canamunt-Ciutat Antiga i Palma XXI proposen crear un observatori de gentrificació amb aquest objectius: 

 1. Conèixer la població del centre històric de Palma: tipologia de les famílies, qui se’n va del barri i per què, tipus de propietat i/o ús dels habitatges (propietat, lloguer, lloguer turístic, hotels, apartaments turístics, cases tancades i evolució dels comerços del barri). Tot això creant una xarxa amb els veïnats i les veïnades dels barris, mitjançant entrevistes, xerrades per part dels mateixos veïnats. 

 2. Fer accions per ajudar els veïnats (crear un punt d'assessorament jurídic dels que es trobin en perill de desnonament, dels que vulguin denunciar un lloguer turístic il·legal, i una bústia per a denúncies anònimes per a evitar conflictes entre els veïnats).

Tenir informació sobre el fenomen de la gentrificació permetrà accions i propostes més adequades a l'ordenació dels nostres barris i la regulació dels processos del canvi.

Volem comptar amb la participació d'experts (sociòlegs, geògrafs...) en el tema, però també hi volem involucrar els veïnats per a realitzar xerrades, entrevistes als veïnats per part d’altres veïnats, creant i enfortint els vincles entre la població dels nostres barris davant el liberalisme econòmic exacerbat que creix i expulsa cada dia ciutadans i ciutadanes dels seus barris de sempre.

Proposant: Entitats Districte Centre

Documents (0)