Ajuntament de Palma

Rainbow colors
Tornar

#Tu preguntes Susanna Moll (Regidora de Educació i Esports)

Tu Fas Palma Tu Fas Palma  •  26-11-2018  •    17 comentaris  • 

#Tupreguntes és una iniciativa impulsada des de l'Àrea de Participació Ciutadana per apropar les inquietuds ciutadanes als polítics de l'equip de govern i donar resposta a moltes de les preguntes que tenen els habitants de Palma. Aquesta nova eina és una passa més per estar al costat i al servei dels ciutadans. Són entrevistes col·lectives, sense moderador, i és un espai on vosaltres decidiu quina pregunta feis, quines propostes exposau i/o quina iniciativa donau suport.

A partir d'avui i fins al 7 de desembre de 2018, podeu escriure totes les preguntes que tingueu cap a la Regidora de Educació i Esports

Comentaris (17)


Necessites iniciar sessió o registrar-te per a fer comentaris.
 • Dani Salas
  Dani Salas  • 29/11/2018 10:38:43

  Senyora Moll,

  Voldria, com a ciutadà de Palma, entendre perquè una sol•licitut de lloguer d’espai a la pista d’atletisme de Son Moix, per un club esportiu de Palma, entregada al registre de l’ajuntament per abril d’aquest any se respon 6 mesos després via mail per part de la direcció de Son Moix amb resposta negativa, sense justificació i sense la posibilitat de formular alegacions.

  Cal recordar als lectors que recentment s’han fet obres de remodelació a aquesta pista per un valor de 300.000€, que gran part de les instalacions esportives municipals son deficitaries(aquesta segur) i que l’ajuntament no disposa de CAP instalació més pels atletes de Palma.

  Per això no entenc que se vulgui llogar un espai, que aquest espai estigui infrautilitzat i que la direcció no ho permeti. Sembla que hagi un interés ocult en no obrir aquest espai a abonats de l’IME i clubs.

  Per comparar mirin per exemple que l’ajuntament d’Inca te obertes les portes de la seva pista d’atletisme a tothom de forma gratuita. O l’ajuntament de Calvià que tots els clubs censats al seu municipi tenen accés gratuit a la pista d’atletisme.

  Demano que no se permeti la fuga de clubs i atletes a altres municipis per falta d’infraestructures i molt manco per una mala gestió.

  Salut i km

   • Susanna Moll
    Susanna Moll  •  Regidora d'educació i esports  • 18/12/2018 16:51:22

    Benvolgut Dani,
    La pista d'atletisme municipal de Son Moix va poder començar a gestionar lloguers d'espai a partir de tenir una data certa d'obertura (novembre 2018) arran de l'obra de remodelació que hem fet aquest darrers mesos.
    Al respecte de la seva infrautilització en l'actualitat la gerència de l'IME estè en procès de licitació del nou contracte d'escoles municipals, on es té previst incrementar els espais (hores) de totes les escoles municipals, i especialment la d'atletisme, ja que a data d'avui hi tenim en llista d'espera més de 130 infants.
    La política d'aquest institut, tal i com estableixen els seus estatuts, és entre d'altres impartir ensenyaments i difondre coneixements relacionats amb la cultura física i l'esport, motiu pel qual la nostra prioritat són els nostres cursets municipals i les escoles esportives. És per això que, una vegada que tenim assignats els espais de les nostres instal·lacions municipals als cursos i escoles propis, llogam la resta si hi ha peticions.
    Em consta que en el vostre cas concret la directora de Son Moix us ha oferit aquests espais lliures, i a més el propi gerent de l'IME s'ha reunit amb vostè per tractar aquest tema.
    Aprofito per informar-lo que, coneixedors del greu problema d'espai que té l'atletisme a Palma (com altres modalitats esportives), ja s'ha expropiat per part de la regidoria d'urbanisme la parcel·la annexa al Estadi de Son Moix, i ja en el 2019 comencarem a treballar per poder dur a terme la construcció d'una pista d'atletisme de 400m a Palma en la propera legislatura.
    Salutacions cordials,
    Susanna Moll

     • Dani Salas
      Dani Salas  • 18/12/2018 23:21:20

      Gràcies per la seva explicació pero no aporta gaire més del que ja sabia.
      Espero una resposta per escrit a la meva sol.licitut d’espai d’abril de 2018 i si és negativa que sigui justificada amb dades objectives. Aforament de la pista i número d’usuaris.
      És clara la poca voluntat de rentabilitzar un espai municipal. Segurament si la pista fos privada podriem haver-la llogat fa mesos pero com els recursos i el personal és públic tot canvia.

       • Dani Salas
        Dani Salas  • 28/12/2018 12:00:09

        Seguim esperant la resposta per escrit amb la ressolució i el procediment per presentar alegacions. És sorprenent el mal funcionament d'aquest procés que gestiona l'IME. Això afecta molt negativament l'esport a ciutat, ho haurieu de tenir molt present. Represento a un colectiu amb més de 100 socis que se demanen què passa amb aquest tema que se va projectar dins l'assamblea del nostre club com un dels punts importants per nosaltres. Aquest colectiu serà informat detalladament de totes les gestions que s'han fet perque determinin si l'equip directiu i polític dins de l'IME han actuat correctament.
        1. Presentam sol·licitut d'espai a principi de 2018
        2. Com que no rebem resposta oficial la reclamam
        3. Ens reunim amb la gerencia per coneixer les causes amb les quals justifica la no cencesió de l'espai. Causes arbitràries basades amb uns suposats critèris tècnics que no volen demostrar.
        4. Ens posam en contacte amb la Regidora pero això no canvia res. Seguim sense informació objectiva que demostri que és un espai complet i seguim sense resposta oficial per part de l'IME.
        Molt decepcionant haver de renunciar per culpa de l'administració a posar en marxa una secció infantil d'atletisme a un Club Esportiu que és referent a les illes i a competicions nacionals.
        Poden estar satisfets. Esper que a les urnes trobin a faltar el recolçament del nostre colectiu.

        Sense respostes
 • Luna
  Luna  • 07/12/2018 20:56:43

  Buenas tardes, me gustaría realizar algunas preguntas concernientes a la educación:
  -cuando podrán los padres elegir la lengua vehicular de sus hijos en los colegios?
  - porqué hay colegios catolicos que son concertados por lo tanto financiados con dinero de nuestros impuestos? Cómo se puede concertar un colegio religioso? Si los padres desean un colegio religioso que paguen por este igual que lo hacen los que quieren un colegio de habla inglesa o alemana
  -porqué los polideportivos públicos no abren más temprano?
  - cuando habrá líneas de bus kids friendly en horario de inicio y fin de las clases?

  Muchas gracias,
  Un cordial saludo

   • Susanna Moll
    Susanna Moll  •  Regidora d'educació i esports  • 18/12/2018 17:39:44

    Estimada Luna,
    Las preguntas que me haces sobre Educación se salen de la competencia municipal y corresponden más al Govern.
    Aún así, intentaré contestarte.
    -- En cuanto a la lengua vehicular de los colegios, creo que en las comunidades bilingües, los padres tenemos la gran suerte de que nuestros hijos puedan crecer aprendiendo dos lenguas a nivel de lengua materna y esto les abre la mente y les abre muchas posibilidades para su futuro. Negarles esta oportunidad sería un gran error. Precisamente para los padres castellanohablantes es importante que sus hijos se escolaricen en catalán, para garantizar que sean competentes en ambas lenguas. Te pongo como ejemplo a mi propia hija: de pequeña, yo le hablaba sólo en alemán y su padre en castellano. En la escuela aprendió el catalán y se inició en inglés (que luego perfeccionó) y ahora habla perfectamente 4 lenguas. No hay mejor legado para nuestros hijos.
    -- En cuanto a la concertación de colegios religiosos, el sistema de concertación en la enseñanza se estableció en 1985, mediante la Ley Orgánica reguladora del Derecho a la Educación (LODE), para universalizar la educación básica en un periodo en el que las necesidades de crecimiento del sistema educativo superaban la capacidad presupuestaria del Estado. Así se incorporaron a la red de enseñanza muchos colegios privados existentes, muchos de ellos vinculados a la iglesia católica. Desde entonces se han construido muchísimos colegios e institutos públicos y estoy de acuerdo contigo en que poco a poco debemos tender a alcanzar una laicidad real en todos los centros sostenidos con fondos públicos.
    -- Los horarios de apertura de los polideportivos municipales están establecidos en función de la demanda de asistencia de los abonados, y ajustados a los turnos laborales que la ley nos permite (mañana y tarde).
    --En cuanto a los buses de la EMT, creo que podemos afirmar que todos ya son kids friendly. De hecho, en esta legislatura hemos vuelto a implantar la gratuidad para todos los menores de 17 años que a partir de enero podrán coger gratuitamente cualquier bus a la entrada o salida de clase (o en cualquier otro momento).
    Un cordial saludo

    Sense respostes
 • Elena Campos
  Elena Campos  • 05/12/2018 08:15:51

  Regidora Moll,
  M'agradaria saber per què la piscina de s'Estel no té les mateixes sureres de separació de carrils que la resta de les piscines municipals. Nedar en aquesta piscina és com nedar en alta mar, amb ones i corrents de la resta de nedadors. Sembla una ximpleria sense importància però quan s'és un abonat assidu la quantitat de litres de clor que em bec a l'any no es jo si em perjudiquessin a la llarga.
  Salut i milles!

   • Susanna Moll
    Susanna Moll  •  Regidora d'educació i esports  • 18/12/2018 17:46:44

    Benvolguda Elena,
    el que em preguntes és una qüestió tècnica i estic esperant que m'ho contestin els tècnics de l'IME per poder-te respondre.
    Encara que més que una resposta a la pregunta de per què, esper que em puguin donar una solució al problema. Tot d'una que ho sàpiga, t'informaré per aquest mateix canal.
    Ben cordialment

    Sense respostes
 • Vecina de Palma
  Vecina de Palma  • 04/12/2018 15:43:53

  Respecto a los cambios repentinos en las suscripciones del IME para abonados al PAD, quisiera expresad que asisto a un grupo de pilates y de facto nos han subido el precio un 45% con el cambio de precio. Casi ningún usuario de mi grupo tiene tiempo de asistir a otras actividades, tampoco nos interesan y no estamos conformes con pagar mucho más por lo mismo, así de repente. Tampoco entendemos que no se haya hecho un piloto de pruebas con el nuevo modelo y se obligue a todos los usuarios a esta subida de precios repentina. Yo asisto a pilates por recomendación médica y no me interesan las supuestas ventajas de otros centros, actividades ni horarios. Esto se aplica a casi todos los miembros de mi grupo. Tampoco queremos que el grupo aumente hasta 20 usuarios, es una barbaridad imposible de controlar y ofrecer una actividad de calidad. Ni por otro lado queremos que alguien se quede sin poder hacer pilates si hay 20 usuarios que entren antes o simplemente si alguien llega tarde.

  Visto el descontento general, ¿van a rectificar y a agregar algún modelo de suscripción para los usuarios que no tenemos ningún interés en acceder a otros centros y actividades u horarios y estábamos bien como estábamos?

   • Susanna Moll
    Susanna Moll  •  Regidora d'educació i esports  • 18/12/2018 17:55:28

    El nuevo sistema PAD responde a una demanda generalizada de flexibilizar las actividades dirigidas que ofrece el IME. Siento mucho que en su caso concreto no le resulte satisfactorio, pero en general el sistema permite un uso más amplio de nuestra oferta deportiva, además de eliminar las listas de espera, que en algunos casos superaba los 3 años, mientras que en las sales de ciertas modalidades deportiva no se hallan presentes ni el 50% de los inscritos.
    Saludos cordiales

 • jsabater
  jsabater  • 10/12/2018 12:18:16

  Bon dia. Volia aprofitar per a saber si se preveu la unificació, mitjançant eina telemàtica o presencial, de les sol·licituds d'espais dels poliesportius, de forma que no s'hagi de fer la mateixa sol·licitud a cada poliesportiu potencialment adient. O si se va avaluar en el passat i se va descartar. Per exemple, hores per entrenar per a un equip de bàsquet o de voleibol. En cas de que s'estigui avaluant o preparant, voldria saber quina previsió tener per a la implantació d'un sistema d'aquestes característiques. En cas de que se descartàs en el passat, voldria saber la motivació. Gràcies.

   • Susanna Moll
    Susanna Moll  •  Regidora d'educació i esports  • 18/12/2018 17:59:42

    El sistema que actualment utilitza l'IME per a la gestió d'espais (GISE) és un sistema dels any 90. Estam a l'espera del nou contracte de l'Institut Municipal d'Innovació (IMI) per tal de poder-lo actualitzar, per, entre altres coses, poder tramitar telemàticament les reserves d'espai. La previsió d'adjudicació d'aquest nou contracte és per al primer trimestre de l'any 2019, però no li puc donar una previsió de la futura actualització d'aquest programa, tot i que sí us puc assegurar que es durà a terme.
    Cordialment

    Sense respostes
 • veinada
  veinada  • 04/12/2018 13:21:25

  Referent a educació i esport, a Establiments tenim una pista (no se li pot dir poliesportiu) però que no funciona bé, no hi ha cap gestor o cap entitat encarregada que funcioni, reserves, manteniment, etc. de quina manera es pot dinamitzar i buscar monitors per a diferents esports, crec que hi ha un projecte de reformar i afegir mes pistes, necessitem a Establiments un camp de futbol, a totes les barriades hi ha un camp menys en aquesta, a la vegada es necessita un lloc cobert a manera de teatre-local social per a ser usat pels veïns sobre tot joves que no tenen un lloc de reunió, festes d'hivern, tallers, etc. El casal de Barri esta ocupat en la seva major part pel PAC i és molt petit.
  La antiga casa de la Vila- Casa Des Poble, que está molt ben situada a la plaça de l'esglesia está en ruÏnes. La vida social des veins es veu reduida i perjudicada, la gent a de anar a altres barriades o al centre de Palma, mes cotxes, mes contaminació, etc.

   • Susanna Moll
    Susanna Moll  •  Regidora d'educació i esports  • 18/12/2018 18:15:57

    Som coneixedors de la falta d'infraestructures a Establiments, especialment esportives. És per això que aquest any hem remodelat les dues pistes annexes a l'escola i hem xerrat amb l’Associació de Veïns per tal de dur a terme la propera legislatura, si el pressupost ho permet, un tancament d'aquestes pistes.
    Quant al Casal de barri, ja he traslladat la vostra demanda a l’Àrea de Participació Ciutadana, que n’és el responsable.
    Cordialment

    Sense respostes