Ajuntament de Palma

Rainbow colors
Tornar

Salvem Son Fila Nou

Des de la Plataforma d'Entitats Veïnals PONENT-POTENT, "Ponentins", reclamam a l'Ajuntament de Palma una moratòria per a la tramitació i concessió de nous urbanitzables fins que s'aprovi el nou Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU). Altres entitats com Terraferida, el GOB o la Federació d'Associacions de Veïns han sol·licitat mesures similars en un context com el que vivim, de declaració de l'ESTAT D'EMERGÈNCIA CLIMÀTICA per part de les nostres principals institucions (ajuntament de Palma, Consell de Mallorca, Parlament de les Illes Balears, Congrés dels Diputats i Parlament Europeu). Així, es reclama que es desclassifiquin molts de sòls urbanitzables de la nostra ciutat que avui no té cap sentit desenvolupar, la paralització de la reobertura de les pedreres d'Establiments o la paralització de les obres d'ampliació de l'aeroport de Son Santjoan, per citar les més significatives. Un dels casos més immediats i urgents seria el de la finca de SON FILA NOU (SON FILA SUD), 22 hectàrees de garriga que es mantenen intactes des de fa més de 100 anys i que presenten importants valors culturals, paisatgístics, naturals i etnològics (consultar el web: https://ponentpotent.wordpress.com/2020/02/06/salvemsonfila/). Aquest debat proposa això: d'una banda, suspendre la tramitació de més sòl urbà NO PROGRAMAT a Palma fins que s'aprovi el nou PGOU i, de l'altra, la desclassificació immediata de SON PUIGDORFILA NOU per tal de declarar-lo sòl rústic d'interès paisatgístic.

Comentaris (4)


Necessites iniciar sessió o registrar-te per a fer comentaris.
 • MaríaJosé De la Torre
  MaríaJosé De la Torre  • 09/02/2020 13:51:03

  No podemos permitir que estos partidos que se hacen llamar de izquierdas y qué se llenan la boca diciendo que están aquí para cambiar las cosas y hacer las cosas bien, sigan destruyendo esta bella isla llenándola de cemento y hormigón. ¡¡ No se puede seguir destruyendo esta isla que es limitada !!, Por si no se habían dado cuenta todavía. Quisiera darle las gracias a todas las personas ,plataformas ,movimientos ,etc. que están aportando su granito de arena para salvar esta bella isla de la especulación y del capitalismo.

 • Mercedes
  Mercedes  • 09/02/2020 11:34:11

  Por favor, no nos quiteis el bien mas preciado de palma. No podemos dar mensajes contradictorios. Por un lado marchas verdes y por el otro arrasar los pocos bosques que nos quedan. No hagamos que la incoherencia rija nuestro gobierno. El mensaje que se da es claro... Si no da dinero, lo que necesita el ciudadano no importa. Especulación pura y dura que llenará muchos bolsillos.

   • Avatar collective
    Plataforma d'entitats ciutadanes Ponent-Potent, "Ponentins"  •  Autor/a  • 09/02/2020 12:18:34

    Moltes gràcies per la teva resposta, Mercedes. Des de la Plataforma estem fent tot el possible per aturar aquest urbanitzable que, en la nostra opinió, pot ser desclassificat sense cap cost per a la ciutat. S'ha dit que hi ha una sentència que obliga a tramitar l'urbanitzable. El que obliga realment a haver de realitzar la tramitació és que l'ajuntament mantengui avui la seva classificació com a SUNP (sòl urbanitzable no programat), una classificació que l'ajuntament pot variar en qualsevol moment mentres no s'hagi aprovat el PAU i el posterior Pla Parcial d'Urbanització i que només depèn de la voluntat de l'equip de govern. La sentència que esmenta la regidora d'urbanisma només indica això, que qui pot decidir protegir Son Fila és l'ajuntament, res més. Si voleu llegir la sentència feis clic aquí: https://ponentpotent.files.wordpress.com/2020/02/stsj_bal_490_2003.pdf

    Sense respostes